Välj en sida

Tietoa meistä

Vi reparerar möbler, gamla som nya. För hand och med precision.

Reparation av antika möbler kräver specialkänndeom. Vi beaktar möbelns ursprungliga tillverkningsmetoder och använder för tidsperioden typiska material och metoder.

Vi gör bara det vi kan bäst, reparation av träkonstruktioner, ytbehandling med traditionella och moderna målarfärger och moderna lacker.

Filosofiamme

Varje antik möbel bär en helt egen, speciell historia. Förutom att en antik möbel oftast är gjord av en skicklig hantverkare och av utvalt virke ligger en stor del av dess värde i åldern, patinan.

“Gör så lite som möjligt”

Hos oss får din möbel en varsam hantering, vi gör bara det nödvändiga för att få den tillbaka i ett sådant skick som du vill ha den. Om du är osäker på vad som borde göras åt din möbel diskuterar vi igenom det för att hitta den bästa lösningen.

Kuljetukset

Vårt snickeri är beläget i Esbo, men vi har verksamhet inom hela södra Finland. Om inte annat överenskommes sköter vi både avhämtning och leverans av din möbel.

Yhteistyökumppanit

Vissa arbeten kräver specialyrkeskunskap från ett annat område. Vi samarbetar med möbeltapetserare, ytbehandlare och textilkonservatorer.

Mitä asiakkaamme sanovat

”Hit kommer ett kundutlåtande och annan bakgrundsbild.”

”Jag är mycket nöjd med restaureringen av Emmastolen vars rygg gått av. Stolen avhämtades och returnerades från och till hemmet som avtalat. Arbetet utfördes snabbt, även omklädningen, stolen är hel och ser ut som förr. Jag rekommenderar Robert även för andra.”

”De arbeten vi bett Robert utföra har varit till full belåtenhet. Allt har levererats med utmärkt finish och alltid enligt tidtabell.”

Projektexempel

Sarvlax gård, empirekarmstol reparation och tygkonservering

Det sköra handbroderade tageltyget togs loss. Textilkonservatorn rengjorde tyget och fäste det på ett nytt underlag.

Träkonstruktionen gicks igenom, en del vittrat trä byttes ut mot nytt, tidigare invasiva reparationsingrepp togs bort, konstruktionen förstärktes. Reparationens utgångspunkt var att återställa stolen i brukbart skick och skydda tyget mot ytterligare förfall.

I arbetet deltog förutom vår snickare en textilkonservator och en möbeltapetserare.

robert@robertssnickeri.fi

+358 400 888 410